Hjem        Om Oss       Aktuelt      Produkter       Tjenester        Våre leverandører        Kataloger        Historie         Kontakt Oss

 

Sørlandets Sylinderservice ble etablert som motorverksted i 1947. Vi er i dag en av landets store aktører i motorbransjen og importerer motordeler fra verdens ledende leverandør. Et omfattende delelager, komplett motorverksted, og personale med høy kompetanse og erfaring sikrer deg en trygg handel.


 

Kvalitet i fokus siden 1947

Vårt motorverksted inneholder spesialmaskiner betjent av fagfolk med stor erfaring - en nødvendighet for å oppnå et godt resultat. Deres kompetanse kombinert med spesialdesignede maskiner setter oss i stand til å mestre de meste kompliserte og dermed krevende oppgaver innen overhaling av motorer.

 

Ventilfresing:

Vi bruker Mira Centronic for fresing av ventilseter, den gir perfekt resultat hver gang.

 

 

Honing:

Honing er en essensiell del av boreprosessen. honing gjør at sylinderoverflaten blir i stand til å holde på oljefilmen og smøre stempel og fjærer. Med vår AMC honemaskin blir sylinderne 100% runde.

 

 

Trykktesting:

Trykktesting av topplokk og andre komponenter gjøres ved å tette vannkanalser, sette lufttrykk på, og senke komponenten ned i vannbad som holder ca 80 grader. Det gur mulighet for at komponenten holder "driftstemperatur" slik at eventuelle sprekker åpner seg.

 

 

 

Tilbake til hovedsiden

Copyright © 2000/2016 Sørlandets Sylinderservice

Har du testet vår plansliper?

 

Plansliping:

Dagens topplokk og pakninger krever at pakningsflaten er 100%. Motorene får stadig høyere effekt, samtidig som sylindervolumet går ned og vekten blir lavere. Feilmarginene blir mindre, og toleransene på pakningsflater finere. Spesielt gjelder dette motorer med laminerte stålpakninger.

For å henge med i utviklingen har vi en plansliper som freser toppene i stedet for å slipe. Vi har spesialstål tilegnet støpejern, aluminium og topper med forkammer. Maskinen gir en meget fin overflate.

Reklamsjoner er dyrt. For å unngå problemer går flere av våre kunder over til å planslipe topplokk konsekvent når de har vært demontert

 

 

 

Plansliping med Rottler SFOE gjør at flaten blir 100% hver gang, noe som er avgjørende for at dagens avanserte toppakninger skal holde tett.


 

 

Video av trykktesting. sprekk ved bolthull i topplokk